Nieuw: eigen YouTube-kanaal Hollandia T met uniek historisch beeldmateriaal

Hollandia-T nieuws van 08-12-2021

Om de rijke geschiedenis van voetbalvereniging Hollandia T ook voor toekomstige generaties veilig te stellen, is er gestart met de aanleg van een digitaal clubarchief. Naast dat momenteel de mogelijkheden worden verkend voor de aanleg van een fotodatabank, heeft onze vereniging sinds kort ook een eigen kanaal op YouTube. Link: https://www.youtube.com/channel/UCWyz3nijhtu49QkVoVCSFag/featured (https://www.youtube.com/channel/UCWyz3nijhtu49QkVoVCSFag/featured)

 

Hierop zijn prachtige video’s van bijvoorbeeld de wedstrijden tegen SC Heerenveen te zien, maar ook uniek beeldmateriaal uit de periode 1932 - 2007. Met name deze laatste videoreeks bevat waanzinnig materiaal met o.a. bewegende beelden uit 1953 (!) toen Hollandia T tijdelijk op een noodveld in Kalverdijk speelde. Aan bod komen ook oud-voorzitters als Huib Tiebie, Jan den Das, Joop Kamp en Sjaak Kruijer, duels met VIOS-W, PSCK (beslissingswedstrijd) en Wieringerwaard, de sloop van de oude kantine in 1987, het 60-jarig bestaan in 1992, afscheidswedstrijden van o.a. Joris Kruijer, Tom Blom en Jos Burger en het legendarische kampioenschap in 1996. Kortom, een feest der herkenning voor menig Tuitjenhorner én Hollandia T-supporter.

Ongetwijfeld is er nog meer van dit soort prachtig materiaal in omloop. Mocht je tips hebben of zelf beschikken over soortgelijke video’s (bij voorkeur digitaal of op DVD), neem dan vooral contact met ons op via kevindendas@live.nl. 

Vergeet niet om jezelf meteen te abonneren op het kanaal. Veel kijkplezier!

Screenshot YouTube-kanaal Hollandia T Screenshot YouTube-kanaal Hollandia T