Bestuursmededeling (elftal)wijzigingen jeugd Hollandia T

Hollandia-T nieuws van 10-11-2021

Via deze weg willen wij je graag op de hoogte brengen van een aantal belangrijke (elftal)wijzigingen in de bovenbouw van Hollandia T. Dit betreft de teams J013-1 t/m J019-1.

Aanleiding
Aan het eind van seizoen 2020-2021 is er onder leiding van de technische commissie door coördinatoren en (hoofd)jeugdtrainers met veel enthousiasme en inzet gewerkt aan de teamindelingen voor seizoen 2021-2022. Zoals ieder jaar een flinke puzzel, maar door goede samenwerking en een hoge mate van betrokkenheid resulteerde dit in de publicatie van de teamindelingen op 11 juni jl. Door gunstige aantallen – gemiddeld zo’n 14 spelers per team – was men erin geslaagd om een extra elftal te creëren in de bovenbouw van Hollandia T, voor de vereniging een prachtig resultaat. Daarbij was het alternatief om (overvolle) teams te maken van gemiddeld zo’n 18 spelers, hetgeen voor trainers/coaches niet werkbaar is én voor spelers uiteraard niet wenselijk. Iedereen wil tenslotte aan voetballen toekomen.

Nieuwe afmeldingen ondanks veelvuldig gecommuniceerde afmelddatum
Hoewel de afmelddatum voor stoppende leden ruimschoots verstreken was (1 mei jl.) zijn we als vereniging aan het eind van de zomer helaas geconfronteerd met een aantal afmeldingen in verschillende categorieën. Dit was én is zeer teleurstellend voor alle betrokkenen, zeker gezien alle tijd en energie erin is gestoken rondom de samenstelling van de teamindelingen. Uiteraard kunnen we daar als vereniging financiële stappen tegenover zetten, maar dat neemt niet weg dat we hierdoor als vereniging voor een voldongen feit zijn gesteld; namelijk in de breedte een tekort aan spelers.

Onderlinge uitwisseling
In de afgelopen maanden hebben de teams veelvuldig van elkaar geleend en hebben bereidwillige spelers meermaals twee wedstrijden per weekend gespeeld. Alle betrokkenen, zoals trainers/coaches en de betreffende spelers, verdienen daarvoor een groot compliment. Gezien het gevaar van overbelasting én de kwetsbaarheid van onze voetballende jeugd door alle coronaperikelen kan dit echter geen structurele oplossing voor het – door overmacht – ontstane probleem zijn.

Nieuwe situatie per zaterdag 13 november 2021
Na overleg met bestuur, KNVB, technische commissie, coördinatoren en trainers zullen daarom vanaf zaterdag 13 november a.s. onderstaande wijzigingen worden doorgevoerd:
• Vanuit de J019-1 zal een viertal spelers versneld doorstromen naar de selectie.
• De J017-1 wordt per direct uit de competitie gehaald en daarmee opgeheven.
• Vanuit de J017-1 zal een aantal tweedejaars-spelers versneld doorschuiven naar de J019-1.
• De overige spelers uit de J017-1 zullen samen met de J015-1 een nieuw team J016-1 vormen (op zaterdag). Deze samenvoeging zorgt ervoor dat de J015-1 komt te vervallen.
• De J017-2 blijft onveranderd.
• Een aantal J015-1 spelers zal naar de J014-1 gaan en een aantal spelers van de J014-1 naar de J013-1.

De betrokken spelers worden/zijn deze week geïnformeerd. Wij hopen hiermee passende maatregelen te hebben genomen, waardoor alle teams met voldoende aantallen het seizoen 2021-2022 met plezier en succes kunnen vervolgen. Voor eventuele vragen/opmerkingen kan er uiteraard contact opgenomen worden met de betreffende jeugdcoördinator.

Met sportieve groet,

Bestuur Hollandia T

thumbnail_DSC_0024_1 thumbnail_DSC_0024_1