Pieter Vos neemt afscheid als begeleider na 6 fraaie seizoenen

Hollandia-T nieuws van 14-06-2021

Clubman Pieter Vos zwaait na dit seizoen af als begeleider bij het 1e elftal. Vos, Hollandia T-er in hart en nieren, kan terugkijken op een prachtige tijd waarin hij zijn functie op voortreffelijke wijze heeft ingevuld. Hoogtepunt in zijn 6 fraaie seizoenen langs de lijn, vormt ongetwijfeld het prachtige kampioensschap in de 4e klasse A (seizoen 2016-2017), waarbij VIOS-W op de beslissende speeldag in Warmenhuizen een historische genadeklap kreeg uitgedeeld.

Als kind van de club hing Vos na seizoen 2014-2015 zijn schoenen bij de selectie aan de wilgen. Er was sprake van een afscheid in stijl, want als speler maakte hij deel uit van het roemruchte Hollandia T 2 dat na een waanzinnige reeks van 17 achtereenvolgende overwinningen kampioen werd in de reserve 4e klasse. Dronken van geluk liet hij zich tijdens het kampioensfeest in Los Amiquitos tegen vriend en medespeler Kevin den Das ontvallen dat hij wel wat zag in een rol langs de lijn, waarna de kat op het spek werd gebonden. Slechts enkele maanden later verscheen Vos gewapend met kladblok als adjudant van de markante hoofdtrainer Larbi Loukou op Sportpark De Kuil.

Statistieken
Met Loukou en Vos was een gouden combinatie geboren. Loukou als een streng, doch rechtvaardige oefenmeester uit Zaandam met het hart op de tong. Vos als gewiekst en sociaal dier volledig op zijn gemak tussen de spelers, goed voor zalvende woorden en een geweldige sfeer. Gefascineerd door het befaamde ‘Moneyball-principe’, waarbij spelers op basis van statistieken bij elkaar worden gezocht, vervulde hij jarenlang op de achtergrond een uiterst belangrijke rol in de technische staf.

Na het afscheid van Loukou was ook de samenwerking met Langedijker Ronald de Rooij een succes. Inmiddels actief in de 3e klasse A was men meerdere malen dichtbij een periodetitel, maar helaas bleef die ultieme bekroning uit toen de competitie vroegtijdig werd afgebroken door corona.

Perschef
Als begeleider had Vos zijn zaakjes altijd dik voor elkaar en inmiddels was hij ook door de regionale pers gepromoveerd tot spreekbuis/persvoorlichter van Hollandia T. Of het nu op zondag om Schagen FM ging of doordeweeks om het Schager Weekblad van Sjaak Euser, Vos wist steevast in rake woorden uit te leggen wat er goed en fout was gegaan binnen de lijnen. Aan onrecht had en heeft hij een broertje dood, waardoor hij ook niet schroomde om een scheidsrechter of vlaggenist op subtiele wijze op een belabberde prestatie te wijzen.

Vossenplaag
Nadat in 2019 zoon Frenkie het levenslicht zag, slopen de eerste twijfels door het lijf van Vos. Zijn laatste jaar als begeleider naast trainer Jorgen Heurter is door corona een verloren seizoen geworden. Desalniettemin kan Vos terugkijken op een geweldige tijd als begeleider, waarin hij de functie perfect heeft ingevuld en altijd een waardig vertegenwoordiger van Hollandia T was.

Waar opa Frans naar eigen zeggen als levensgevaarlijke linksbuiten de schrik van Warmenhuizen en omstreken was (ongetwijfeld vooral in het nachtleven, zoals een echte vos betaamd…), zal over een paar jaar Frenkie Vos zich schrapend voor de poort van Sportpark De Kuil melden. Daarnaast fluisteren intimi dat Pieter momenteel zijn lichaam aan het klaarstomen is voor een rentree bij Hollandia T 3 na de zomer. Voorlopig is voetbalminnend Tuitjenhorn dan ook niet van de huidige vossenplaag af…

Pieter; bedankt voor je geweldige inzet als begeleider!!

Pieter Vos Pieter Vos