Davey Tromp komend seizoen sportmasseur bij Hollandia T

Hollandia-T nieuws van 02-05-2021

Vanaf aankomend seizoen is Davey Tromp (34 jaar) de nieuwe verzorger/sportmasseur bij de selectie van Hollandia T. Hoog tijd om hem in deze rubriek even kort aan groenzwart voor te stellen.

Persoonlijke achtergrond
“Ik woon in Alkmaar, gezellig samen met mijn trouwe viervoeter (kat), en werk doordeweeks als banketbakker bij Bakkerij Jonker in Langedijk. Als zoon van een oud-wereldkampioen powerliften zit sport al sinds jonge leeftijd in mijn bloed.

Vanaf mijn 6e ben ik altijd te vinden geweest op de mooie velden van VV Berdos. Ik heb daar als voetballer de jeugdopleiding doorlopen en ben uiteindelijk bij de senioren een paar jaar in vriendenteams gaan voetballen. Toen het prestatieve weer begon te kriebelen, ben ik aangesloten bij de selectie, op dat moment bij de fusieclub VV Bergen.

Uiteindelijk heb ik bij het 2e van VV Bergen verschillende functies vervuld. Van speler, begeleider tot grensrechter. Maar ook binnen de rest van de vereniging heb ik allerlei taken gehad, van scheidsrechter, jeugdleider, klusjesman tot ‘barbecuemaster’.

Opleiding tot sportmasseur
Naast voetbal hebben andere sporten ook altijd mijn interesse gehad. Zo ben ik veel te vinden geweest op de atletiekbaan van Hylas, heb ik aan handbike gedaan bij Heliomare en turntoestellen beklommen bij Be Quick. Nadat ik een zware blessure heb opgelopen, heb ik tijdens mijn revalidatie veel interesse gekregen in het menselijk lichaam. Zo ben ik de opleiding tot sportmasseur gaan volgen in Zaandam.

Vrije tijd
In mijn vrije tijd sport ik graag, o.a. kanoën, fietsen en uiteraard  voetballen, maar ik vind het ook heerlijk om een terrasje te pakken. Wanneer ik langer vrij ben, trek ik graag de wereld rond. Zo ben ik in Australië en Noorwegen geweest, heb ik de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea bezocht en ga ik af en toe naar mijn zus die in Spanje woont.

Vooruitblik
Komend seizoen zal ik voor het eerst als sportmasseur aan de slag gaan en daar kijk ik erg naar uit. Ik ken Hollandia T uiteraard van mijn jeugd en de onderlinge wedstrijden tegen VV Berdos. Na een raar sportief jaar met Covid-19 hoop ik dat we komend seizoen weer lekker kunnen spelen. Als sportmasseur hoop ik iedereen fit te houden tijdens het seizoen. En hopelijk kunnen we dan hoge ogen gooien met het 1e elftal in de 3e klasse en 2e elftal in de reserve 2e klasse. Daarnaast heb ik zin om weer deel uit te maken van een gezellige groep amateursporters (spelers en staf), waarbij je samen overwinningen viert, maar ook teleurstellingen verwerkt.”

Graag tot ziens op Sportpark De Kuil!
Davey Tromp

Namens Hollandia T; alvast veel succes en plezier Davey!

Davey Tromp Davey Tromp