Corona update november – Bericht van het bestuur

Hollandia-T nieuws van 12-11-2020

Wij vinden het de hoogste tijd voor een update in deze bijzondere moeilijke tijd.
In dit bericht geven wij een update over:
- Het niet door laten gaan van een jaarvergadering zoals u van ons gewend bent.
- Een update van de contributie voor het huidige seizoen in combinatie met het vervolg van de competities.
- Informatie vanuit de KNVB en het naleven van de RIVM-richtlijnen.
- De toekomst van onze vereniging mede gelet op alle opbrengsten die wij missen.

Jaarvergadering

Nu samenkomst in de kantine niet mogelijk is en het er niet naar uit ziet dat wij op korte termijn een algemene ledenvergadering kunnen organiseren in onze kantine zullen wij daar op een andere manier invulling aan geven. Hoogstwaarschijnlijk zullen we in januari 2021 een online vergadering agenderen zodat u vanuit huis kunt deelnemen aan de ‘jaarvergadering’. Doordat afgelopen seizoen abrupt is geëindigd zijn veel zaken die jaarlijks terugkomen in de jaarvergadering ook minder aan de orde.

 

Contributie

Zoals u van ons gewend bent maken wij tijdens de jaarvergadering de contributies voor het lopende seizoen bekend. Deze zijn over het algemeen in lijn met voorgaande jaren waarbij indien nodig een verhoging of indexatie plaatsvindt. Wij hebben besloten om net als voorgaand jaar geen wijziging aan te brengen in de contributies voor het seizoen 2020-2021. Op dit moment gaan wij er nog vanuit dat de competities zullen worden hervat waardoor wij, naar ons inzicht, logischerwijs de contributie ook zullen innen. Gelukkig is de voorbereiding volledig gedraaid en hebben alle teams ook de nodige wedstrijden gespeeld. Datzelfde geldt voor het feit dat de jeugd op dit moment gelukkig nog wel kan trainen. Hierbij natuurlijk ook gemengde gevoelens maar we moeten toch ook heel blij zijn dat kinderen nog wel mogen voetballen met elkaar. Het innen van de contributie zal eind deze maand (eind november) plaatsvinden. We vinden het overigens niet gepast om de contributie te verhogen in deze tijd ondanks dat het financieel moeizaam is voor de vereniging.

 

Naleven RIVM-richtlijnen en KNVB protocollen

De afgelopen periode zijn de nodige aanpassingen gedaan op het complex om te voldoen aan de RIVM-richtlijnen en/of KNVB protocollen. Veel dank gaat daarbij bijvoorbeeld uit naar Jacco die daar veel aan gedaan heeft. We volgen de richtlijnen op zoals deze worden opgelegd. Recent ontvingen wij een bericht vanuit de Gemeente Schagen met de mededeling dat onze Gemeente is geïnformeerd door derden dat er verenigingen zijn in de Gemeente Schagen die zich niet aan de richtlijnen houden (voor volwassenen). Het voetbal voor volwassenen ligt geheel stil bij onze vereniging dus wij voelen ons niet aangesproken op dit gebied. 

 

Toekomst

Inmiddels heeft eenieder al lange tijd te maken met beperkingen in zijn/haar dagelijks leven. Dit geldt ook voor onze vereniging. Financieel heeft dit ook impact. We maken ons nog geen zorgen om de continuïteit van onze vereniging. Wel betekent het dat we in zwaarder weer terecht zullen komen als dit nog een seizoen op deze wijze door gaat.

Hoe raakt het onze vereniging:

Vooral in de weekenden waarin de senioren thuis spelen hebben wij normaal gesproken een prima kantineomzet. De kantine omzet is één van onze belangrijkste bronnen van inkomsten

Afgelopen seizoen zijn verschillende evenementen niet doorgegaan die bijdragen aan onze inkomsten. Het Hemelcuptoernooi is daarbij het belangrijkste evenement maar ook de ATB tour, de hardloopronde en de seizoenafsluiting zijn belangrijke bronnen van inkomsten.
 

In de tussentijd proberen wij de kosten zoveel als mogelijk te beperken. Helaas kunnen wij niet alle kosten stil zetten. Kosten met betrekking tot het complex gaan door maar ook belasting vanuit de KNVB gaat op dit moment nog wel gewoon door. Ook lonen en salarissen kunnen wij niet zomaar stopzetten.

Dit zorgt voor een onbalans tussen inkomsten en uitgaven.

U vraagt zich mogelijk af wat wij al gedaan hebben om dit zoveel als mogelijk te beperken.
Er is een aanvraag gedaan voor de eerste steun bij de overheid tegemoetkoming van € 4.000.
Daarnaast hebben wij zowel de NOW1 als NOW2 aanvraag gedaan en recent ook nog de TVL (tegemoetkoming vaste lasten) aanvraag gedaan bij het Rijk. Dit zijn echter slechts bijdragen die een deel van de inkomsten of een deel van de kosten compenseren.
Als laatste hebben wij nog een aanvraag gedaan bij een noodfonds van de Rabobank maar helaas kwam onze vereniging daar niet voor in aanmerking.

Wij beraden ons op een ludieke actie om de vereniging een financiële injectie te geven en hopen op die manier Hollandia T weer even op de kaart te zetten.

Voor nu, denk om elkaar en blijf gezond!

 

Hartelijke groet namens het bestuur van Hollandia T

Arnold Hoorn, Kevin Kooij, Bertrin de Kraker, Kevin den Das, Nico Entes, Jacco Felius en Sietske Groot 

3761175_770203 3761175_770203