Gezamenlijk statement voetbalclubs gemeente Schagen

Hollandia-T nieuws van 17-04-2020

Beste leden,

Afgelopen week hebben de voorzitters van onderstaande voetbalverenigingen uit de gemeente Schagen met elkaar overleg gehad. Net als in andere gemeentes in Nederland worden we geconfronteerd met de impact die het Coronavirus heeft op onze Schager voetbalclubs. Geen trainen, geen competitie, geen 3e helft in de kantine, het zijn bijzondere tijden…..
Het doet wat met onze clubs: sportief en financieel. Iets dat ons als clubmensen allemaal raakt, van vrijwilliger, bestuurder, tot trainer en speler.

Een van de punten van dit gezamenlijke overleg ging over de financiële positie van de clubs en specifiek de inning van de contributie. Iedere vereniging heeft een jaarbegroting en jaarlijkse vaste lasten. De kosten lopen voor het merendeel gewoon door terwijl onze inkomsten uit de kantine teruggelopen zijn tot nul. 
De coronacrisis brengt de clubs in zwaar weer en de financiële gevolgen zijn nog niet geheel te overzien. Daarnaast hebben we aan het begin van het seizoen kosten gemaakt voor het totale jaar (bijvoorbeeld trainingsmaterialen).
Er wordt wel gesproken over compensatieregelingen maar deze zullen nooit het gat in de begroting kunnen vullen, tevens zijn er nog diverse zaken onduidelijk bijvoorbeeld hoe de Gemeente omgaat met de huurverplichting. Ook valt nog niet te bezien hoe lang dit allemaal gaat duren.  
Als lid van onze vereniging betaal je contributie. Bij een lidmaatschap is er, zoals ze dat zo mooi zeggen, geen wederkerigheid van rechten en plichten. Het lidmaatschap bij onze vereniging zegt dus in beginsel niets over het recht hebben op training of het kunnen spelen van wedstrijden. Zeker niet in de situatie van waarin we momenteel met zijn allen in zijn terechtgekomen. Nogmaals, het zijn bijzondere tijden.

Als Schager voetbalclubs hebben wij daarom gezamenlijk besloten dat er geen restitutie van de contributie zal plaatsvinden( leden die in financiele problemen komen door dit besluit mogen contact opnemen met het bestuur waarna gekeken kan worden hoe hier mee om te gaan). Juist nu vragen wij jullie om de schouders onder je vereniging te zetten en je club niet alleen moreel maar ook financieel te blijven steunen.
Wij hopen dat iedereen hier begrip voor heeft. Ons doel is om het nieuwe seizoen financieel en sportief gezond te kunnen starten en daar hebben wij jullie hulp bij nodig. Blijf gezond en zorg voor elkaar! Alleen samen kunnen wij het aan.

Namens de voorzitters van de volgende verenigingen:
•    Schagen United
•    Geel Zwart ‘30
•    Callantsoog
•    Petten
•    Vesdo
•    Oudesluis
•    Hollandia T.
•    Vios W.
•    Con Zelo
•    Dirkshorn
•    Sint Boys


 

Gemeente-Schagen Gemeente-Schagen