Uit de oude doos: aflevering 1

Het legendarische veteranenelftal van Jo ‘Jotje’ Tijm uit 1982

Nu de bal voorlopig niet rolt op Sportpark De Kuil en de wereld er zo raar uit ziet, zullen we in de komende periode kriskras door de ongelooflijk rijke geschiedenis van Hollandia T reizen. Terug naar vervlogen tijden met oude helden, maar juist ook met minder bekende groenzwarthemden. 

Vandaag aflevering 1: Het legendarische veteranenelftal van Jo ‘Jotje’ Tijm uit 1982.

Coach ‘Jotje’ Tijm hanteerde een ijzeren discipline. Het was door de jaren heen een team van recreanten, veteranen en ex-vedettes. Tijm had er echter de minste moeite mee om zo’n ‘vedette’ met rake bewoordingen te wisselen, om zo zijn gezag te laten gelden. Scheidsrechters vonden na de rust moeiteloos de juiste kleedkamer: de sigarettenrook kringelde uit alle kieren en spelonken naar buiten… Tevens is de kantineomzet sinds die tijd niet meer geëvenaard! Jotje had een ver stembereik – met een hoge typerende schelle toon – die een ieder door merg en been ging. Tijm was zijn tijd ver vooruit met zijn revolutionaire tactische vondst: “We gaan via de buitenvleugels aanvallen…die geven ‘m voor…en de spits moet de bal er dan maar in knallen!” Ze werden echter diverse keren kampioen met Jotje.


Foto Staand v.l.n.r.: Nico Blom, Jaap Kruijer, Thijs Tesselaar, Joop Stoop, Jan Schotten, Arie Blom, Piet Slot, Pé Hof. Knielend: coach Jo ‘Jotje’ Tijm, Jan ‘Slinger’ Tijm, Gert ‘Botje’ Kruijer, Leo Hof, Rens ‘Ted’ Kruijer, Piet Kruijer. 

Veteranenelftal 1982 Veteranenelftal 1982