Hollandia T-er van de maand: Per Groenland

Hollandia-T nieuws van 09-01-2020

Voormalig Hollandia T-er van de maand Sebastiaan Gerber over zijn nominatie: 
 

Per Groenland. Per is sinds jaar en dag een kracht die rust en betrouwbaarheid uitstraalt. Per is multifunctioneel als coördinator van de JO10, trainer, coach en noem maar op. Per is altijd positief en straalt vertrouwen uit naar jonge spelers. Kortom, Per verdient een plek als Hollandia T-er van de maand.

1. Vertelt u eens iets over uw persoonlijke achtergrond

Ik ben opgegroeid in Tuitjenhorn en heb mijn gehele jeugd op Kerkbuurt gewoond. Later ben ik met mijn vrouw Monique Karsten 10 jaar in Waarland gaan wonen tot we een kavel op een prachtige plek in Tuitjenhorn konden kopen. We wonen nu alweer 13 jaar met veel plezier in Tuitjenhorn. We hebben 3 kinderen, Floor (12), Joep (11) en Pim (9).

2. Waarmee verdiende u uw eerste geld? 

Met bollenpellen en bollenrooien bij diverse tuinders in Tuitjenhorn. We waren in onze jeugd altijd wel aan het werk, zo ook bij Cor Limmen in Sint Maartenszee en bij komkommer Sjaak in de Woudmeer. Vanaf mijn 15e werkte ik elke vakantie en elke zaterdag wel bij Stalen Klaas. Hier heb ik de kneepjes van het vak van de staalbouw geleerd. We hebben toendertijd bij Stalen Klaas bijvoorbeeld de tralies voor de ramen van de voetbalkantine gemaakt.

3. Waarvoor kunnen wij u ’s nachts wakker maken? 

Laat mij maar lekker slapen. Maar als er iemand hulp nodig heeft, kan je me altijd wakker maken.

4. Wanneer kwam u voor het eerst met Hollandia T in aanraking? 

Dat was toen ik 6 jaar was; eerst trainen en daarna ook wedstijden spelen. Ik kan me nog trainingen herinneren van Piet Tijm. Na de jeugdelftallen heb ik nog een aantal jaar in het derde elftal gevoetbald.

5. Welke rollen hebt u binnen de vereniging vervult? 

Ik ben jaren speler en daarna coach van het derde elftal geweest.

Sinds Joep en Pim op voetbal zitten, ben ik weer actief bij de vereniging. Samen met Sebastiaan Gerber was ik coach van onze zonen Mitchel en Joep. Sinds die tijd organiseer ik jaarlijks een kaboutertoernooi. Nu ben ik jeugdcoordinator bij de leeftijd van onze jongste zoon Pim en geef ik hun op maandag training.

6. Wat is uw mooiste herinnering aan Hollandia T? 
Ik bewaar meerdere mooie herinneringen aan Hollandia T zoals in mijn jeugd het voetbalkamp in Gaanderen. Of de prachtige tijd met het derde elftal waar vele goeie voetballers in speelden en na de wedstrijd de volle kantine in was voor de derde helft. Nu kom ik weer heel graag bij mijn eigen kinderen kijken en was ik super trots dat het team van onze zoon Joep de finale van de KNVB beker won vorig jaar.

7. Wie zijn uw favoriete voetballers die u in het 1e elftal hebt zien voetballen? 

Favoriete spelers van mijn eigen lichting zijn Frank Stoop, Arien Kruijer en Ton Kruijer. Frank was een goede verdediger met een enorm schot in de benen. Arien een echte middenvelder die elk gat dicht liep. Ton, door zijn fanatisme en techniek, een geweldige voetballer. De laatste jaren zijn mijn oomzeggers Stan Groenland en Joris Kruijer mijn favoriet.

8. Stel u bent burgemeester van Gemeente Schagen. Wat zou u als eerste veranderen? 

Ik ben zeer tevreden met onze burgemeester en ik zou niet echt wat veranderen. Wel zou het heel fijn zijn als de hondenpoep tijdens het hond uitlaten wordt opgeruimd maar dit ligt meer bij de hondenbezitters.

9. Wat zou u ooit nog eens in uw leven graag willen doen? 

Ik zou heel graag met ons gezin een half jaar in Curacao willen wonen en daar heerlijk met elkaar van het prachtige eiland en het mooie weer genieten. Om dromen uit te laten komen moet je zelf stappen zetten. Vanaf februari zullen wij een half jaar op Curacao gaan wonen en daar samen een onvergetelijk avontuur beleven.

10. Welke persoon nomineert u als volgende Hollandia T-er van de maand en waarom?  

Dennis Weel. Dennis is trainer en coach van het team van zijn zoon Bart. Dit doet hij vol overgave en steekt daar veel tijd in. Zo loopt hij twee avonden in de week op het trainingsveld en elke zaterdag langs de lijn als coach.

image1 image1