Hollandia T-er van de maand oktober: Pierre Masteling

Hollandia-T nieuws van 09-10-2018

Voormalig Hollandia T-er van de maand Rick Blokdijk over z’n nominatie: 
Pierre Masteling, enthousiaste trainer die bij de kabouters het eerste voetbalplezier brengt.

1. Vertelt u eens iets over uw persoonlijke achtergrond:
Al 44 jaar geboren en getogen in Tuitjenhorn. Eerst aan de Bogearsstraat en tegenwoordig al weer 15 jaar woonachtig, aan het mooie pleintje van Kerkebuurt.

Bijna 10 jaar getrouwd met Dorien Dapper en trotse vader van Mieke en Plien. Werkzaam als Fysio- manueeltherapeut, in Tuitjenhorn en Oudkarspel.
 
2. Waarmee verdiende u uw eerste geld? 
Bollen pellen bij Schotten en Strooper & Stoop.

3. Waarvoor kunnen wij u ’s nachts wakker maken? 

Dorien mag mij ’s nachts altijd wakker maken.


4. Wanneer kwam u voor het eerst met Hollandia T in aanraking? 
Vanaf mijn 8e jaar kwam ik op deze mooie club, alle jeugdelftallen doorlopen en ben twee keer kampioen geworden in de jeugd.. Daarna heb ik vanaf m’n 18e t/m 30e in hoofdmacht mogen spelen. Met als hoogtepunt het kampioenschap in de 4e klasse, (na 41 jaar) in het seizoen ’95-’96. Was een mooi elftal, veel gezelligheid en lol altijd, een mooie mix van oud en jong. Vervolgens vier jaar 3e klasse gespeeld, wat ook een mooie ervaring was. Daarna nog 5 jaar in het tweede gespeeld, ook nog twee keer kampioen mogen worden en op m’n 35e mijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen.
 
5. Welke rollen hebt u binnen de vereniging vervult? 
Ben vanaf mijn 16e t/m 26e ,10 jaar jeugdtrainer geweest van div. jeugdelftallen en heb toen ook 10 jaar in het toen nog bestaande jeugdbestuur gezeten. Ben toen een tijdje gestopt.

En ik ben 7 jaar terug weer begonnen als jeugdtrainer bij de jongste jeugd van Hollandia T, de Kabouters. Dit doe ik nog steeds met veel plezier, vooral die pure voetbalbeleving op die leeftijd vind ik prachtig, allemaal enorm enthousiast en dit geldt ook voor de ouders overigens.
 
6. Wat is uw mooiste herinnering aan Hollandia T? 
Dat zijn er wel een aantal, o.a.:
Als speler:

-  Het kampioenschap van het kampioensteam in 95/96  en de promotie en het spelen in de derde klasse.
- Het meespelen in de wedstrijd Hollandia T- SC Heerenveen.
- De kampioenschappen met het tweede elftal.

Als jeugdbestuurder:

- Het tentenkamp, zeker de begin jaren toen opgezet door Gerda vd Berg en Carina Boon. Dit is echt een mooi belevenis voor de jeugd en mooi dat het nog steeds voortbestaat.
 
 

7. Wie zijn uw favoriete voetballers die u in het 1e elftal hebt zien voetballen? 
Die heb zien voetballen, dat ik zelf nog jeugdspeler was en waar toen tegen op keek. Dan waren uit die tijd Tom Blom, Jaap Buter en Jos Burger.

 

8. Stel u bent burgemeester van Gemeente Schagen. Wat zou u als eerste veranderen? 
Z.s.m. de subsidie weer terugdraaien voor alle verenigingen (sport, muziek, cultuur en voor de ouderenvoorzieningen) met z’n vele vrijwilligers. Zodat iedereen (jong en oud) kan blijven sporten, bewegen, muziek maken, etc..


9. Wat zou u ooit nog eens in uw leven graag willen doen? 
Mooie reizen maken, op de fiets toeren binnen Europa en/of later in een campertje ofzo.


10. Welke persoon nomineert u als volgende Hollandia T-er van de maand en waarom?  
Buurman Frans Vos, ooit de gevaarlijkste links-buiten van Warmenhuizen (naar eigen zeggen). Maar inmiddels een echte groen/zwarte Hollandiaan in hart en nieren geworden. Is al jaren trouwe supporter, sponsor en vrijwilliger (o.a. jaren als jeugdbegeleider, kantinedienst en tegenwoordig zeer actief als een vd kartrekkers van de Club v 100) (de hoofdsponsor van de Jeugd). En altijd positief, kortom een echte clubman, ik nomineer hem dan ook graag.

 

HollT Maand[9436] HollT Maand[9436]